Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü takkadak kapının kolayca açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdivenleri çoğunlukla yangın dolapları, yangın bapları veya sair eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu hâlet yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her vakit serbest bırakmalısınız.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

2023 yılı itibarıyla, 3 kattan elan faziletli olan kamu binalarında yangın merdiveni bulunması mecburi hale gelmektedir. Hatta, bu binaların yangın merdiveni sistemleri rabıtalı olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Hevesli bir mimar yahut yangın emniyetliği kompetanından bindi alarak, gereksinimleriniza ve yöresel düzenlemelere amelî bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin cihetı esna opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik düzen ile daha kesif kullanım sağlanabilir.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya sınırlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme Yangın Kapısı sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Yangın merdiveni, ivedi durumlarda emniyetli bir şekilde binadan boşaltma uydurmak yürekin kullanılan hayati bir asayiş tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse konut olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this wiki page